Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

PODPISZ PETYCJĘ W SPRAWIE PODAWANIA FOIE GRAS W RESTAURACJI W WIEŻY EIFFLA

Słynna restauracja w wieży Eiffla w menu zawiera foie gras, serwowane zarówno jako obiad, jak i kolację.
Choć danie to jest znane jako francuski przysmak, przy jego tworzeniu torturuje się kaczki oraz gęsi, więc nie powinno być sprzedawane w podobnie popularnych atrakcjach turystycznych. Foie gras, co tłumaczy się jako „tłusta wątroba”, produkuje się w taki sposób, że kaczka lub gęś jest karmiona kukurydzą na siłę przez wprowadzoną do przełyku tubę 2 lub 3 razy dziennie przez kilka tygodni. Przez ten czas zwierzęta strasznie cierpią, gdyż ich ciała produkują wątrobą powiększoną 10-krotnie w stosunku do naturalnych rozmiarów.
Podpisz dziś tę petycję i poprość restaurację 58 Le Tour Eiffel, aby zaprzestała sprzedaży dręczonych zwierząt!